TopL TopM TopR
MiddleL
Bedrijfsinformatie
Adres & Route
Geschiedenis van Gigaweb
Missie, visie en strategie
Financiële resultaten
Partners
Succes verhalen
Aanvraag voor Reseller
Vacatures
Site_map
Links
Algemene Voorwaarden
CEO blog
Contact Formulier
spacer
spacer
Geschiedenis van Gigaweb

Gigaweb is op 4 april 2000 begonnen als eenmanszaak en opgezet door Roel Broersma, een jonge ondernemer uit Kortenhoef.

Eerst enthousiast begonnen met Webhosting en Internet (nog steeds het specialisme van Gigaweb), breidde dit zich later uit naar alle facetten die men van een volledige solution provider mag verwachten.

2004
Na 4 jaar is Gigaweb een partnerschap met de SIDN (Stichting Internet Domeinnaam Registratie) aangegaan en registreert Gigaweb zelf haar domeinnamen als 'registrar'.

2005
Vanaf 2005 worden er diverse activiteiten 'in-house' gehost, de afhankelijkheid met derde partijen is daardoor minder. Ook zijn de mogelijkheden voor maatwerk hosting, koppelingen en een hogere mate van service hierdoor vergroot.

2007
In 2007 heeft Gigaweb het volledige server park vernieuwd en gevirtualiseerd op basis van XenServer. Voor de opslag van virtuele machines wordt gebruik gemaakt van een dubbel uitgevoerd SAN. Er wordt nog dagelijks geprofiteerd van de voordelen van virtualisatie.

2009
Na bijna 10 jaar, op 27 september 2009 is de eenmanszaak Gigaweb overgegaan in de Besloten Vennootschap Gigaweb B.V.

2011
Ontwikkeling van het concept 'Containerized data center', welke vrijheid in (ver)plaatsing geeft en modulair is opgebouwd. Dit wordt nu bij diverse klanten uitgerold. Per situatie wordt bekeken om (nood)stroom en koeling op een zo efficient mogelijke manier in te passen, dit varieert van airconditioning tot lucht/water warmtewisselaars of 'natuurlijke koeling'.

In alle jaren zijn diverse partnerschappen aangegaan met o.a. SIDN (Stichting Internet Domein Registratie), Cisco, Citrix, HP en Dell.

Na jaren werkervaring in de meest uiteenlopende branches met de meest uitlopende grootte qua bedrijven, beschikt Gigaweb B.V. over de specialistische kennis die nodig is om bedrijven en startende ondernemers een goed consult te geven.

spacer
spacer


Get Flash Player
MiddleR
BottomL BottomM BottomR